Європейська стратегія зайнятості молоді - Дарморіс, Оксана Маркіянівна (My University, 2013)
У статті автор досліджує особливості формування європейської молодіжної стратегії зайнятості; аналізує положення основних європейських програм та ініціатив, спрямованих на зниження безробіття серед молоді. В основному, метою цих програм є покращення освіти та трудової мобільності молодих людей.

В статье автор исследует особенности формирования европейской молодежной стратегии занятости; анализирует положения основных европейских программ и инициатив, направленных на снижение безработицы среди молодежи. В основном, целью этих программ является улучшение образования и трудовой мобильности молодых людей.

In the article the author studies specifics of forming EU youth employment strategy, to examine regulation of EU main programs and initiatives that concern the lowering of youth unemployment. In particular, the aim of these programs is to improve the education and employability of young people.
Keywords: зайнятість молоді; Європейська стратегія зайнятості молоді; працевлаштування; Європейський Союз; занятость молодежи; Европейская стратегия занятости молодежи; безработица; безробіття; трудоустройство; Европейский Союз; employment of; European Youth Employment Strategy; The European Union; employment of youth; unemployment