Критерії диференціації правового регулювання протидії корупції у публічній та приватній сферах у законодавстві України - Михайленко, Дмитро Григорович; Mychailenko, Dmytro G.; Михайленко, Дмитрий Григорьевич (My University, 2017)
У статті розкриваються встановлені в законодавстві України критерії диференціації правового регулювання протидії корупції в публічній і приватній сферах. Зазначена мета досягається на основі одночасного дослідження основних антикорупційних законів України, Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України. Обґрунтовується висновок, що в антикорупційному законодавстві України для проведення зазначеної диференціації на рівні різних нормативних актів (Кримінального кодексу України, з одного боку, та Закону України «Про запобігання корупції» від 14 жовтня 2014 р. й Кодексу України про адміністративні правопорушення – з іншого) використовуються різні нормативні критерії розподілу публічної та приватної сфери корупції. Описуються відповідні критерії.

В статье раскрываются установленные в законодательстве Украины критерии дифференциации правового регулирования противодействия коррупции в публичной и частной сферах. Указанная цель достигается на основе одновременного исследования основных антикоррупционных законов Украины, Кодекса Украины об административных правонарушениях и Уголовного кодекса Украины. Обосновывается вывод, что в антикоррупционном законодательстве Украины для проведения указанной дифференциации на уровне различных нормативных актов (Уголовного кодекса Украины, с одной стороны, и Закона Украины «О предотвращении коррупции» от 14 октября 2014 г. и Кодекса Украины об административных правонарушениях – с другой) используются различные нормативные критерии распределения публичной и частной сферы коррупции. Описываются соответствующие критерии.

The article reveals the criteria of differentiation of legal regulation of counteraction to corruption in the public and private spheres established in the legislation of Ukraine. The above goal is achieved on the basis of a simultaneous study of the main anti-corruption laws of Ukraine, the Code of Ukraine on Administrative Offenses and the Criminal Code of Ukraine. It is grounded that in the anti-corruption legislation of Ukraine for carrying out this differentiation at the level of various normative acts (the Criminal Code of Ukraine, on the one hand, and the Law of Ukraine “On Prevention of Corruption” of October 14, 2014 and the Code of Ukraine on Administrative Offenses – on the other) various regulatory criteria for the distribution of public and private corruption are used. The relevant criteria are described.
Михайленко Д. Г. Критерії диференціації правового регулювання протидії корупції у публічній та приватній сферах у законодавстві України / Д. Г. Михайленко // Прикарпатський юридичний вісник. – 2017. – Вип. 5. – С. 196-200.
Keywords: диференціація правового регулювання; корупція в публічній сфері; корупція в приватній сфері; корупційні злочини; дифференциация правового регулирования; коррупция в публичной сфере; коррупция в частной сфере; коррупционные преступления; differentiation of legal regulation; corruption in the public sphere; corruption in the private sphere; corruption crimes