Окремі тенденції сучасної жіночої кримінальної протиправності в Україні - Костіна, Дар’я; Kostina, Daria (Миколаїв : МІП НУ "ОЮА", 2021)
У статті розглянуто підходи до визначення жіночої кримінальної протиправності. Проаналізовано місце жіночої кримінальної протиправності в структурі кримінальної противності в цілому та її динаміку за останні п’ять років. Досліджено якісні характеристики кримінальних правопорушень, вчинених жінками, а їх особливості проілюстровано на конкретних матеріалах судової практики. Звернено увагу на основні сфери життя, в яких частіше всього жінки вчиняють кримінальні правопорушення, та визначальну мотивацію кримінальної протиправності жінок.
Костіна Д. Окремі тенденції сучасної жіночої кримінальної протиправності в Україні / Д. Костіна // Новітні кримінально-правові дослідження – 2021 : Альманах наукових праць / за ред. проф. Є. Л. Стрельцова, проф. О. В. Козаченка, PhD О. М. Мусиченко. – Миколаїв : МІП НУ "ОЮА", 2021. – C. 178-185.
Keywords: жіноча кримінальна протиправність; кількісні та якісні показники жіночої кримінально протиправності; віковий ценз; мотивація; female criminal wrongdoing; quantitative and qualitative indicators of female criminal wrongdoing; age qualification; motivation; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE