Глобалізація та її вплив на вирішення спорів інститутами міжнародного судочинства - Терещенко, О. В.; Tereshchenko, O. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
Стаття присвячена дослідженню системи постійно діючих міжнародних судів. Розглядається історія їх створення, робота яких пов'язана з миротворчими діями у суспільстві. Розкривається місце і значення постійно діючої міжнародної судової системи у галузі міжнародного судочинства.
Терещенко О. В. Глобалізація та її вплив на вирішення спорів інститутами міжнародного судочинства / О. В. Терещенко // Актуальні проблеми держави і права : збірник наук. праць. Вип. 65 / НУ «ОЮА» , редкол. С. В. Ківалов (голов. ред.) та ін., відп. за вип. В. М. Дрьомін. – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – С. 172-180.
Keywords: глобалізація; постійно діючі міжнародні судові установи; мирне вирішення спорів; відповідальність; система міжнародних судів; глобализация; действующие международные судебные учреждения; мирное разрешение споров; ответственность; система международных судов; Globalization; permanent international judicial institution; the peaceful settlement of disputes; the responsibility system of international courts