Захист прав жінок-поліцейських крізь призму політики гендерної рівності - Фіткаленко, Оксана Михайлівна (Одеса : Гельветика, 2020)
Стаття присвячена дослідженню механізму забезпечення гендерної рівності в органах Національної поліції України, під яким запропоновано розуміти складну структуровану, динамічну, комплексну систему, через нормативно-правовий , інституційний та процедурний складник якої цілеспрямовано забезпечується у діяльність Національної поліції України принцип гендерної рівності.
Фіткаленко О. М. Захист прав жінок-поліцейських крізь призму політики гендерної рівності / О. М. Фіткаленко // Права людини – пріоритет сучасної держави : збірник матер. Всеукр. наук.-практ. Інтернет-конференції (10 грудня 2020 року, м. Одеса) / відп. ред. М. Р. Аракелян. – Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2020. – С. 154-157.
Keywords: гендер; гендерна рівність; Національна поліція України; механізм забезпечення гендерної рівності; гендерне квотування