Міжнародний досвід захисту прав дітей, позбавлених батьківського піклування, у розрізі реформи деінституалізації - Бурич, Лада Володимирівна (Одеса : Гельветика, 2020)
У статті розглянуто сутність та основні норми у сфері захисту прав дітей та охорони дитинства у світі. Наведені приклади вдалих вирішень першопричин проблеми. Аналізхуеться досвід впровадження реформи деінституалізації. Зроблені висновки і виділені успішні методи і моделі деінституалізації.
Бурич Л. В. Міжнародний досвід захисту прав дітей, позбавлених батьківського піклування, у розрізі реформи деінституалізації / Л. В. Бурич // 75-а річниця ООН – сучасний стан та розвиток міжнародного права : збірник матеріалів Всеукр. наук. студент. конф. (м. Одеса, 30 листопада 2020 р.) / МОН України, НУ "ОЮА" ; відп. вед. М. Р. Аракелян. - Одеса : Гельветика, 2020. – С. 80-84.
Keywords: деінституалізація; права дітей; діти сироти; міжнародний захист прав дітей; фостерінг