Адвокати повітових судів Волинської губернії 30-х років XIX ст.: статистичний аналіз - Бабару, Т. М. (Одеса: Юридична література, 2015)
У статті розглядаються основні характеристики судових захисників у важливі історичні періоди формування та розвитку інституту адвокатури 30-х років XIX ст. У статті визначаються основні етапи функціонцування інституту адвокатури на землях Волині, простежується еволюція основних вимог та правил для судових захисників відповідно до феодального литовсько-польського та російського імперського законодавства в сторону демократизації професії адвоката.
Бабару Т. М. Адвокати повітових судів Волинської губернії 30-х років XIX ст.: статистичний аналіз / Т. М. Бабару // Адвокатура: минуле та сучасність : матеріали V Міжнар. наук. конф. (14 листоп. 2015 р., м. Одеса.) / уклад. : І. В. Гловлюк, О. В. Малахова, Л. Ю. Чекмарьова ; відп. за вип. М.М. Стоянов; Націон. ун-т «Одеська юридична академія». - Одеса : Юридична література, 2015. – С. 139-142.
Keywords: прокуратор; адвокат; присяжний повірений; Литовські статути; Волинська губернія; адвокати повітових судів