Роль цифрових технологій у підвищенні ефективності судової експертизи - Сидорчук, Інна Сергіївна; Сидорчук, І. С.; Sydorchuk, Inna S. (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
У тезах досліджено роль цифрових технологій та штучного інтелекту у підвищенні ефективності судової експертизи в умовах цифровізації сучасного суспільства. Проаналізовано основні напрями впровадження цифрових інструментів у систему експертного забезпечення правосуддя, зокрема автоматизацію аналізу даних, використання алгоритмів машинного навчання, нейронних мереж та технологій обробки цифрової інформації. The theses examine the role of digital technologies and artificial intelligence in improving the efficiency of forensic examination in the context of the digitalization of modern society. The main directions of implementing digital tools into the system of expert support for justice are analyzed, including the automation of data analysis, the use of machine learning algorithms, neural networks, and digital information processing technologies.
Сидорчук І. Роль цифрових технологій у підвищенні ефективності судової експертизи. Криміналістика майбутнього: цифрові інновації, штучний інтелект, глобальні виклики та загрози: збірник матеріалів міжнар. наук.–практ. конф. (м. Одеса, 5 черв. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова, М. Аракеляна. Одеса : НУ «ОЮА», 2026. С. 117-119. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33462
Keywords: цифрові технології; штучний інтелект; судова експертиза; правосуддя; машинне навчання; нейронні мережі; цифровізація; digital technologies; artificial intelligence; forensic examination; justice; machine learning; neural networks; digitalization