Методологічні підходи до розуміння догми права - Сидоренко, Олена Михайлівна; Сидоренко, Елена Михайловна; Sidorenko, Olena M. (My University, 2014)
У статті запропоновано виділяти вузький та широкий підходи до розуміння догми права. Стверджується, що догма права безпосередньо пов’язана одночасно з фактичним, нормативним та унікальним. Обґрунтовано, що догма права існує як на рівні юридичної науки, так і на рівні правового життя.

В статье предложено выделять узкий и широкий подходы относительно понимания догмы права. Доказывается, что догма права непосредственно связана одновременно с фактическим, нормативным и уникальным. Обоснованно, что догма права существует как на уровне юридической науки, так и на уровне правовой жизни.

In the article authors suggest that a restricted and a broad understanding of the dogma of the law approaches. Argues that the dogma of law is both related to the factual, normative and unique regulatory. Substantiated that the dogma of law exists at the level of jurisprudence (legal science), so at legal life.
Сидоренко О. М. Методологічні підходи до розуміння догми права / О. М. Сидоренко // Науковий вісник Ужгородського Національного університету : зб. наук. пр. – Серія : Право. – Ужгород, 2014. – Вип. 26. – Том 1. – С. 48-52.
Keywords: догма права; юридична наука; правове життя; юридична практика; юридична освіта; позитивне право; юридическая наука; правовая жизнь; юридическая практика; юридическое образование; позитивное право; dogma of law; jurisprudence; legal life; legal practice; legal education; positive law