Міжнародні стандарти та національний досвід європейських країн у протидії кримінально протиправним діянням, пов’язаним із сексуальним насильством - Яковенко, Юрій; Yakovenko, Yurii (Миколаїв : МІП НУ "ОЮА", 2021)
У статті проаналізовані окремі новели чинного кримінального закону України, які пов’язані з імплементацією прийнятих Україною на себе обов’язків щодо протидії домашньому насильству, в тому числі і кримінально-правовими заходами. В результаті проведеного компаративістського дослідження положень кримінальних законів окремих європейських країн (Німеччина, Франція, Польща) в частині протидії статевому насильству, виділені положення, які можуть бути використані в національному кримінальному законі.

The article analyzes certain novelties of the current criminal law of Ukraine, which are related to the implementation of the duties adopted by Ukraine to combat domestic violence, including criminal and legal measures. As a result of a compass study of the provisions of criminal laws of certain European countries (Germany, France, Poland) in terms of combating sexual violence, provisions that can be used in the national criminal law are highlighted.
Яковенко Ю. Міжнародні стандарти та національний досвід європейських країн у протидії кримінально протиправним діянням, пов’язаним із сексуальним насильством / Ю. Яковенко // Новітні кримінально-правові дослідження – 2021 : Альманах наукових праць / за ред. проф. Є. Л. Стрельцова, проф. О. В. Козаченка, PhD О. М. Мусиченко. – Миколаїв : МІП НУ "ОЮА", 2021. – C. 247-252.
Keywords: міжнародні стандарти; статева свобода; статева недоторканність; зґвалтування; сексуальне насильство; international standards; sexual freedom; sexual integrity; rape; sexual violence; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE