Визначення сутності попередження виникнення конфліктів у системі місцевого самоврядування - Ніколенко, Л. М.; Николенко, Л. Н.; Nikolenko, L. N.; Мамедова, А. І; Мамедова, А. И.; Mamedova, A. I. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
У статті здійснено дослідження сутності попередження виникнення конфліктів у системі місцевого самоврядування. Визначено рівні попередження конфліктів в органах місцевого самоврядування та їх зміст; обґрунтовано поняття попередження правового конфлікту в органах місцевого самоврядування. Доведено об’єкт, предмет і суб’єкті попередження виникнення конфліктів у системі місцевого самоврядування.

Проблемы реализации конституционного права на предпринимательскую деятельность. В статье проведено исследование сущности предупреждения возникновения конфликтов в системе местного самоуправления. Определены уровни предупреждения конфликтов в органах местного самоуправления и их содержание; обосновано понятие предупреждения правового конфликта в органах местного самоуправления. Обоснованы объект, предмет и субъект предупреждения возникновения конфликтов в системе местного самоуправления.

Problems of realization of constitutional right of a human and citizen on entrepreneurial activity. The article studies the nature of conflict prevention in the system of local government. The levels of conflict prevention in local government and their contents; substantiates the notion of legal conflict prevention in local government. Proved object, object and subject of conflict prevention in the system of local government.
Ніколенко Л. М., Мамедова А. І. Визначення сутності попередження виникнення конфліктів у системі місцевого самоврядування / Л. М. Ніколенко, А. І. Мамедова // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва. – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. – Вип. 75. – C. 99-107.
Keywords: правовий конфлікт; попередження; місцеве самоврядування; органи місцевого самоврядування; попереджувальні заходи; правовой конфликт; предупреждение; местное самоуправление; органы местного самоуправления; предупредительные меры; legal conflict; prevention; local self-government; bodies of local self-government; preventive measures