Міжнародно-правовий аспект захисту прав "дітей вулиці" - Антонович, М. Є.; Антонович, М. Е.; Antonovich, M. E. (Одеса, 2010)
Автор статті вважає, що починаючи від визнання на міжнародному рівні даної категорії дітей такою, що потребує додаткового гарантування прав, та розроблення дієвих механізмів їх захисту (зокрема за допомогою надання Комітету з прав дітей повноважень розглядати індивідуальні скарги; вироблення єдиної судової практики щодо даного питання), і закінчуючи національним рівнем, на його думку, мають значно покращити правове ста- новище цих дітей і відповідно зменшити ризики, пов’язані з ним.
Антонович М. Є. Міжнародно-правовий аспект захисту прав "дітей вулиці" / М. Є. Антонович // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П.Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). - Одеса, 2010. - С. 136-138.
Keywords: міжнародні права дитини; "діти вулиці"; захист прав "дітей вулиць"; международные права ребенка; "дети улиц"; защита прав "детей улиц"; International child rights; "street children"; protecting the rights of "street children"