Міжнародні акти та їх вплив на інститут обмежувального припису у справах про домашнє насильство: окремі аспекти - Волков, Максим Сергійович; Волков, М. С.; Volkov, Maksym S. (Одеса : Фенікс, 2026)
Дослідження правової природи обмежувального припису в справах про домашнє насильство потребує комплексного аналізу міжнародно-правових актів, які закріплюють фундаментальні стандарти захисту прав людини у цій сфері. Вивчення міжнародного досвіду дозволяє встановити передумови формування ефективних правових механізмів захисту потерпілих, визначити принципові підходи до їх застосування та окреслити напрями розвитку національного законодавства щодо запобігання та протидії домашньому насильству.
Волков М. С. Міжнародні акти та їх вплив на інститут обмежувального припису у справах про домашнє насильство: окремі аспекти. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 201-205. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33044
Keywords: домашнє насильство; обмежувальний припис; захист прав людини; міжнародно-правові стандарти; запобігання насильству; судова практика; цивільне судочинство; domestic violence; restraining order; human rights protection; international legal standards; prevention of violence; judicial practice; civil justice