Антропологічні й аксіологічні детермінанти правового контрактивізму - Юдін, З. М.; Юдин, З. М.; Yudin, Z. M. (Одеса: Юрид. л-ра, 2014)
У статті розглядаються методологічні аспекти використання юридичної антропології й аксіології під час формування основоположних ідей правового контрактивізму. З точки зору антропології показано, що договір формує особливу сферу неофіційного права. Аксіологічний підхід використовується для обґрунтування системи властивостей договору в сучасному праві.
Юдін З. М. Антропологічні й аксіологічні детермінанти правового контрактивізму / З. М. Юдін // Наукові праці Національного університету "Одеська юридична академія" : зб. наук. праць / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін] ; відп. за вип. В. М. Дрьомін ; МОН України, НУ "ОЮА". - Одеса : Юрид. л-ра, 2014. - Т. 14. - С. 332-340.
Keywords: правовий контрактивізм; договір; юридична антропологія; правова аксіологія; методологія права; правовой контрактивизм; договор; юридическая антропология; правовая аксиология; методология права; legal contractivism; contract; legal anthropology; legal axiology; methodology of law