Порівняльний аналіз законодавства України та країн англо-саксонської правової системи щодо подання доказів у цивільному процесі - Московчук, Дмитро Олександрович; Московчук, Д. О.; Московчук, Дмитрий Александрович; Moskovchuk, Dmytro O. (Київ, 2019)
У статті дається загальна характеристика змін до Цивільного процесуального кодексу України. Проаналізовано принцип розкриття доказів у цивільному процесі країн англо-саксонської правової системи на прикладі Англії та США. Визначено особливості подання доказів у цивільному процесуальному праві України.

В статье дается общая характеристика изменений, внесенных в Гражданский процессуальный кодекс Украины. Проанализирован принцип раскрытия доказательств в гражданском процессе стран англо-саксонской правовой семьи на примере Англии и США. Определены особенности представления доказательств в гражданском процессуальном праве Украины.

The article gives a general description of changes to the Civil Procedural Code of Ukraine. The principle of disclosure of evidence in the civil process of the Anglo-Saxon legal family is analyzed with the example of England and the United States. The peculiarities of providing evidence in the civil procedural law of Ukraine are determined.
Московчук Д. О. Порівняльний аналіз законодавства України та країн англо-саксонської правової системи щодо подання доказів у цивільному процесі / Д. О. Московчук // Підриємництво, господарство і право. - № 4 (278). - 2019. - C. 55-60.
Keywords: цивільне процесуальне законодавство; доказ; подання доказів; змагальність сторін; зарубіжний досвід; гражданское процессуальное законодательство; доказательство; представление доказательств; состязательность сторон; зарубежный опыт; civil procedural law; evidence; presentation of evidence; adversarial parties; foreign experience; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE::Procedural law::Civil procedure