Скольжение темпомиров в языке Джеймса Джойса - Фоменко, Е. Г.; Фоменко, Олена Геніївна; Fomenko, E. G. (Одеса, 2015)
У статті досліджено гіпертекстові мережі в «Уліссі» та «Фіннегановому помині» Джеймса Джойса з позиції автопоетичного енактивізму. Виявлено способи втілення Дж. Джойсом руху крізь темпосвіти в словах-саквояжах та інтертекстових алюзіях, які забезпечують синхронізацію темпосвітів у художньому дискурсі.

The article studies hypertextual networks in “Ulysses” and “Finnegans Wake” by James Joyce from the perspective of autopoietic inactivism. The author identifies Joycean means of creating the tempoworld sliding via portmanteau words and intertextual allusions, which facilitates tempoworld synchronization in fictional discourse.
Фоменко Е. Г. Скольжение темпомиров в языке Джеймса Джойса / Е. Г. Фоменко // Одеський лінгвістичний вісник. – 2015. – Вип. 6. – Т.2. – С. 130-136.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; автопоетичний енактивізм; самоподібність; темпосвіт; автономна система; слово-саквояж; гіпертекстові мережі; autopoietic inactivism; self-referentiality; tempoworld; autonomous system; portmanteau word; hypertextual networks