Проблеми соціально-психологічної адаптації літніх людей у сучасному суспільстві - Каретна, О.О. (Одеса, 2022)
У даній статті розглядаються особливості соціально-психологічної адаптації людей похилого віку у сучасному інформаційному суспільстві, обгрунтовується необхідність розробки нових технологій ефективної соціалізації представників третього віку. В даній публікації характеризуються основні проблеми людей похилого віку та описуються підходи щодо вирішення зазначених труднощів засобами соціально-психологічної допомоги.
Каретна О.О. Проблеми соціально-психологічної адаптації літніх людей у сучасному суспільстві / О.О. Каретна // Особистість та суспільство в цифрову еру: психологічний вимір (до 25-річчя Національного університету "Одеська юридична академія" та 175-річчя Одеської школи права) : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 24 черв. 2022 р.) [Електронний ресурс] / Нац. ун-т «Одес. юрид. акад.», каф-ра психології. – Одеса: Національний університет «Одеська юридична академія», 2022. – С.94-97. – Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/18037
Keywords: літні люди; психологічний аспект; сучасна соціологія; соціально-психологічна адаптація; соціальна робота; освіта літніх людей