Щодо питання забезпечення прав людини в умовах надзвичайного стану - Вороніна, Надія Вікторівна; Воронина, Надежда Викторовна; Voronina, Nadіуa V. (My University, 2015)
В статті розглянуто поняття та еволюція інституту «надзвичайного стану». Проаналізовано Міжнародний пакт «Про громадянські та політичні права» та Закон України «Про правовий режим надзвичайного стану» щодо прав та свобод людини в умовах надзвичайного стану.

В статье рассмотрены понятие и эволюция института «чрезвычайного положения». Проведен анализ Международного пакта «О гражданских и политических правах» и Закона Украины «О правовом режиме чрезвычайного положения» в отношении права и свобод человека в условиях чрезвычайного положения.

The article discusses the concept and evolution of the «state of emergency» institute. Analyzed International pact «About Civil and Political Rights» and the Law of Ukraine «About legal state of emergency» on human rights and freedoms in a state of emergency.
Вороніна Н. В. Щодо питання забезпечення прав людини в умовах надзвичайного стану / Н. В. Вороніна // Часопис цивілістики. – 2015. – Вип. 19. – С. 56-59.
Keywords: надзвичайний стан; крайня необхідність; винятковий стан; воєнний стан; виключні режими; права та свободи людини; чрезвычайное положение; крайняя необходимость; исключительное состояние; военное положение; исключительные режимы; права и свободы человека; state of emergency extreme necessity; exceptional state of martial law; exceptional regimes; human rights and freedoms