Зменшення міжканальних завад в OFDM системі з використанням двопараметричного сигналу з селективним спектром - Биков, Р. Г.; Биков, Ростислав Геннадійович; Bykov, Rostyslav H. (My University, 2022)
Досліджений двопараметричний сигнал з селективним спектром в якості формуючого імпульсу для OFDM системи. Виконана його оптимізація за критерієм максимуму відношення сигнал/завада (SIR). Досліджена ймовірність бітової помилки (BER) для модуляції QPSK в умовах адитивного білого гаусовського шуму (AWGN) при застосуванні обраного імпульсу.

The twoparametric signal with selective spectrum as a shaping pulse for OFDM system has been investigated. Its optimization according to the criterion of maximum signal-to-interference ratio (SIR) has been performed. The bit error rate (BER) of OFDM system for QPSK modulation in the conditions of additive white Gaussian noise (AWGN) when using a chosen pulse has been investigated.
Биков Р. Г. Зменшення міжканальних завад в OFDM системі з використанням двопараметричного сигналу з селективним спектром / Р. Г. Биков // Молодь в науці: дослідження, проблеми, перспективи : Всеукр. наук.-практич. інтернет-конф., Вінницький національний технічний університет, 16.06.2022 – 17.06.2022. Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/26276
Keywords: імпульс Найквіста; спектр; міжканальна інтерференція; відношення сигнал/завада; OFDM; Nyquist pulse; spectrum; interchannel interference; signal-to-interference ratio; OFDM; Research Subject Categories::TECHNOLOGY