Національні стереотипи в українській, польській та німецькій мовах - Кучма, Т. В.; Кучма, Тетяна Валеріївна; Kuchma, Т. V. (ВД "Гельветика", 2017)
Стаття присвячена дослідженню національних стереотипів в українській, польській та німецькій мовах. У результаті оброблення даних вільного асоціативного експерименту було сформовано асоціативні поля номінативних одиниць на позначення національності, визначено стереотипні асоціації інформантів.

The given article deals with the investigation of national stereotypes in Ukrainian, Polish and German languages. The paper gives the associativefields of nominative lexical units denoting nationality, stereotyped associations according to the results offree associative experiment.
Кучма, Т. В. Національні стереотипи в українській, польській та німецькій мовах / Т. В. Кучма // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Cпецвип. – С. 111-114.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; національний стереотип; вільний асоціативний експеримент; асоціація; national stereotype; free associative experiment; association