Вплив психологічних бар’єрів на внутрішній конфлікт жінки при прийнятті феміністичних ідей : кваліфікаційна робота - бакалаврський дослідницький проект 053 «Психологія» - Романок, Анастасія Сергіївна (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Бакалаврський проект присвячений дослідженню впливу психологічних бар’єрів на внутрішній конфлікт жінки у прийнятті феміністичних ідей. У ньому аналізуються основні психологічні бар'єри, з якими стикаються жінки на шляху до прийняття фемінізму, такі як: фрустрація, страхи, агресія, ригідність, які можуть призводити до внутрішнього конфлікту, а також вплив психологічного явища – інтерналізована мізогінія, яке стає серйозним перешкодою для жінок у прийнятті феміністичних ідей, оскільки змушує їх сумніватися в своїй вартості та праві на рівність. Отримані дані надають часткове підтвердження гіпотези про те, що психологічні бар’єри сприяють розвитку внутрішнього конфлікту. Незважаючи на когнітивне розуміння феміністичних принципів, внутрішні психологічні бар’єри можуть породжувати сумніви, тривожність та побоювання соціальної стигматизації, що перешкоджає повному прийняттю цих принципів. Робота також містить методичні рекомендації для проведення тренінгів спрямованих на підтримку жінок у подоланні психологічних бар'єрів та розвитку усвідомлення своїх можливостей. The bachelor project is devoted to the study of the influence of psychological barriers on the internal conflict of women in the adoption of feminist ideas. It analyzes the main psychological barriers women face on the way to adopting feminism, such as: frustration, fears, aggression, rigidity, which can lead to internal conflict, as well as the influence of a psychological phenomenon - internalized misogyny, which becomes a serious obstacle for women to adopt feminist ideas, as it makes them doubt their value and the right to equality. The findings provide partial confirmation of the hypothesis that psychological obstacles contribute to the development of internal conflict. Despite the cognitive understanding of feminist principles, internal psychological processes can generate doubts, anxiety and fears of social stigmatization, which prevents the full adoption of these principles. The work also contains methodological recommendations for conducting trainings aimed at supporting women in overcoming psychological barriers and developing awareness of their capabilities.
Романок А. С. Вплив психологічних бар’єрів на внутрішній конфлікт жінки при прийнятті феміністичних ідей : кваліфік. робота - бакалавр. дослідн. проєкт 053 «Психологія» / А. С. Романок. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. – 43 с.
Keywords: психологічні бар’єри; внутрішній конфлікт; феміністичні ідеї; інтерналізована; мізогінія; тренінг; psychologal barriers; internal conflict; feminist ideas; internalized misogyny; training