Системний аналіз захищеності та організації реляційних баз даних : магістерська робота - Роговий Геннадій Олексійович (Одеса : НУ "ОЮА", 2024)
Кваліфікаційна робота на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 124 “Системний аналіз”, освітньою програмою: “Аналіз та безпека даних” містить 8 рисунків, 1 таблицю, 3 додатки, 45 літературних джерел за переліком посилань. Робота виконана на 59 сторінках загального тексту і 53 сторінках основного тексту. Метою даної магістерської роботи є системний аналіз захищеності та організації реляційних баз даних з урахуванням актуальних вимог та викликів інформаційної безпеки. Об'єктом дослідження є процеси, системи та явища, пов'язані із захистом реляційних баз даних. Предметом дослідження є аналіз властивостей та організації реляційних баз даних для забезпечення їхньої ефективної захищеності від загроз та атак. Розроблено коди моделі виявлення та відповіді на інциденти для підвищення рівня захищеності баз даних в реальних умовах експлуатації. Qualification work for the second (master's) level of higher education in the specialty 124 “System Analysis”, educational program: “Data Analysis and Security” contains 8 figures, 1 table, 3 appendices, 45 references. The work is executed on 59 pages of the general text and 53 pages of the main text. The purpose of this master's thesis is a systematic analysis of the security and organization of relational databases, taking into account current requirements and challenges of information security. The object of research is the processes, systems, and phenomena associated with the protection of relational databases. The subject of the study is the analysis of the properties and organization of relational databases to ensure their effective protection against threats and attacks. The codes of the incident detection and response model are developed to increase the level of database security in real-world conditions.
Роговий Г. О. Системний аналіз захищеності та організації реляційних баз даних : магістерська робота / Г. О. Роговий. – Одеса : НУ "ОЮА", 2024. – 58 с.
Keywords: БАЗА ДАНИХ; ШИФРУВАННЯ; СИСТЕМИ ЗАХИСТУ; DATABASE; ENCRYPTION; SECURITY SYSTEMS