Правовий статус суб'єктів відносин довірчої власності за цивільним законодавством України та принципами європейського приватного права (DCFR) - Некіт, Катерина Георгіївна; Некит, Екатерина Георгиевна; Nekit, Kateryna H. (My University, 2015)
Статтю присвячено дослідженню правового статусу суб’єктів відносин довірчої власності за цивільним законодавством України та принципами європейського приватного права (DCFR). Проаналізовано вимоги щодо правового статусу установника довірчої власності та довірчого власника. Визначено відмінності вимог, встановлених українським законодавством щодо суб’єктів довірчої власності, від узагальненого європейського підходу до визначення таких вимог.

Статья посвящена исследованию правового статуса субъектов отношений доверительной собственности по гражданскому законодательству Украины и принципам европейского частного права (DCFR). Проанализированы требования относительно правового статуса учредителя доверительной собственности и доверительного собственника. Определены отличия требований, установленных украинским законодательством относительно субъектов доверительной собственности, от обобщенного европейского подхода к определению таких требований.

The article is devoted to research the legal status of the subjects of relationship trust under the civil legislation of Ukraine and the principles of European private law (DCFR). Requirements of rather legal status of the trustor and the trustee are analysed. The difference of the requirements established by the Ukrainian legislation concerning the subjects of trust from the European definition of such claims is determined. It is suggested to distinguish the requirements to status of the trustee depending on the sphere of origin of relations of the property trust management agreement (commercial or noncommercial).
Некіт К. Г. Правовий статус суб'єктів відносин довірчої власності за цивільним законодавством України та принципами європейського приватного права (DCFR) / К. Г. Некіт // Часопис цивілістики. – 2015. – Вип. 19. – С. 174-177.
Keywords: договір довірчого управління майном; довірчий власник; установник довірчої власності; вигодонабувач; DCFR; договор доверительного управления имуществом; доверительный собственник; учредитель доверительной собственности; выгодоприобретатель; DCFR; the property trust management agreement; trustee; trustor; DCFR