Адміністративно-правові засоби діяльності регіонального департаменту соціального захисту населення - Шпарага, Юрій Іванович; Шпарага, Ю. І.; Шпарага, Юрий Иванович; Shparaha, Yurii I. (Одеса : Гельветика, 2019)
Показаний власний погляд на адміністративно-правові засоби діяльності регіонального Департаменту соціального захисту населення. Визначено, що під адміністративно-правовими засобами діяльності регіонального Департаменту соціального захисту населення необхідно розуміти сукупність адміністративно-правових норм, які розглядаються з позиції їх функціонального призначення для вирішення конкретних завдань регіонального Департаменту соціального захисту населення та регулювання відносин, що складаються в діяльності регіонального Департаменту соціального захисту населення. Звернення громадян є одним із засобів захисту їхніх прав та законних інтересів. Організація роботи з розгляду звернень та особистого прийому громадян є одним із важливих напрямків діяльності регіонального Департаменту соціального захисту населення, спрямованих на захист конституційних прав і свобод людини і громадянина, зміцнення законності та правопорядку. Наголошено, що сукупність адміністративно-правових засобів охоплюється адміністративно-правовим методом регулювання і передбачає застосовування регіональними департаментами соціального захисту населення в процесі правозастосовної діяльності для забезпечення регулювального впливу норм адміністративного права на управлінські суспільні відносини. Висвітлено зміст адміністративно-правових засобів діяльності регіонального Департамент соціального захисту населення. Надано види адміністративно-правові засоби діяльності регіонального Департаменту соціального захисту населення. Охарактеризовано окремі адміністративно-правові засоби діяльності Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації. З’ясовано, що адміністративно-правові засоби діяльності регіонального Департаменту соціального захисту населення є методами практичного здійснення його цілей, завдань і функцій. Такими методами є систематизована сукупність кроків, які потрібно здійснити, щоб виконати задачі, що ставляться перед регіональним Департаментом соціального захисту населення.

Показан собственный взгляд на административно-правовые средства деятельности регионального Департамента социальной защиты населения. Определено, что под административно-правовыми мерами деятельности регионального Департамента социальной защиты населения необходимо понимать совокупность административно-правовых норм, которые рассматриваются с позиции их функционального назначения для решения конкретных задач регионального Департамента социальной защиты населения и регулирования отношений, складывающихся в деятельности регионального Департамента социальной защиты населения. Обращение граждан является одним из средств защиты их прав и законных интересов. Организация работы по рассмотрению обращений и личного приема граждан является одним из важных направлений деятельности регионального Департамента социальной защиты населения, направленных на защиту конституционных прав и свобод человека и гражданина, укрепление законности и правопорядка. Отмечено, что совокупность административно-правовых мер охватывается административно-правовым методом регулирования и предусматривает применение региональными департаментами социальной защиты населения в процессе правоприменительной деятельности для обеспечения регулирующего воздействия норм административного права на управленческие общественные отношения. Освещены содержание административно-правовых мер деятельности регионального Департамент социальной защиты населения. Представлено виды административно-правовых мер деятельности регионального Департамента социальной защиты населения. Охарактеризованы отдельные административно-правовые меры деятельности Департамента социальной защиты населения облгосадминистрации. Установлено, что административно-правовые меры деятельности регионального Департамента социальной защиты населения являются методами практического осуществления его целей, задач и функций. Такими методами являются систематизированная совокупность шагов, которые нужно предпринять, чтобы выполнить задачи, которые ставятся перед региональным Департаментом социальной защиты населения

The own vision on administrative and legal means of activity of regional Department of social protection of the population is shown. It is determined that under the administrative remedies of the activity of the regional Department of social protection of the population it is necessary to understand the set of administrative and legal norms, which are considered from the point of their functional purpose for solving the specific tasks of the regional Department of social protection of the population and regulating the relations forming in the activity of the regional Department of social protection population. The appeal of citizens is one of the means of protecting their rights and legitimate interests. Organization of work on consideration of applications and personal reception of citizens is one of the important directions of activity of the regional Department of social protection of the population, aimed at protection of constitutional rights and freedoms of human and citizen, strengthening of law and order. It was emphasized that the set of administrative remedies is covered by the administrative-legal method of regulation and provides for the application by the regional departments of social protection of the population in the process of enforcement activities to ensure the regulatory influence of the rules of administrative law on managerial public relations. The content of administrative and legal means of activity of regional Department of social protection of the population is covered. The types of administrative and legal means of activity of the regional Department of social protection of the population are provided. Some administrative and legal means of activity of the Department of social protection of the population of Kharkiv regional state administration are characterized. It has been found out that administrative and legal means of activity of the regional Department of social protection of the population are methods of practical realization of its goals, tasks and functions. Such methods are a systematic set of steps that must be taken to accomplish the tasks of the regional Department of Social Welfare.
Шпарага Ю. І. Адміністративно-правові засоби діяльності регіонального департаменту соціального захисту населення / Ю. І. Шпарага // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. Вип. 83 / редкол.: Г. I. Чанишева (голов. ред.) та ін. – Одеса : Гельветика, 2019. – С. 268-277.
Keywords: соціальний захист населення; адміністративно-правові засоби; соціальна допомога; Департамент соціального захисту населення; социальная защита населения; административно-правовые меры; социальная помощь; Департамент социальной защиты населения; social protection of the population; administrative remedies; social assistance; Department of social protection of the population; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE::Public law::Administrative law