Основні моделі фінансування церков і релігійних організацій у країнах Європейського Союзу - Білаш, О. В.; Билаш, А. В.; Bilash, O. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2014)
У статті автор розглянув досвід і практику, кваліфікував основні моделі фінансування церков і релігійних організацій у більшості країн Європейського Союзу. У межах представленої системи автор виокремлює декілька способів фінансування церков своїми віруючими та аналізує участь держави у фінансуванні релігійних установ.
Білаш О. В. Основні моделі фінансування церков і релігійних організацій у країнах Європейського Союзу / О. В. Білаш // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.) Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України; НУ ОЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2014. – Вип. 73. – С. 172-178.
Keywords: фінансування; церкви та релігійні організації; Європейський Союз; финансирование; церкви и религиозные организации; Европейский Союз; finance; churches and religious organizations; European Union