Поняття та особливості джерел процесуального права - Мельник, Альона Сергіївна (Одеса, 2014)
Стаття присвячена дослідженню питання джерел права, а зокрема проблематиці виокремлення джерел процесуального права. Ключовим при цьому є питання співвідношення процесуальних та матеріальних джерел права, в залежності від їх особливостей. Виділення процесуальних джерел права, та визначення їх особливостей потребує теоретичного дослідження даної теми в науковій сфері для вдосконалення системи джерел права та їх подальшого розвитку.

The article investigates the question of sources of law, and in particular the issue of separation of sources of procedural law. The key here is the relation- ship between procedural and substantive law sources, depending on their features. Emphasizing judicial sources of law, and determine their characteristics requires a theoretical study of the topic in science to improve the system of sources of law and their further development.
Мельник А. С. Поняття та особливості джерел процесуального права / А. С. Мельник // Актуальні проблеми політики : зб. наук. праць / НУ "ОЮА" ; Південноукр. центр гендерних досліджень; / Голов. ред. доктор юридичних наук, професор, академік НАПрН України, академік АПН України С. В. Ківалов. – Одеса, 2014. – Вип. 51. – С. 364-375.
Keywords: джерела права; джерела процесуального права; джерела матеріального права; співвідношення джерел права; процесуальні джерела права; особливості джерел права; источники права; источники процессуального права; источники материального права; соотношение источников права; процессуальные источники права; особенности источников права; sources of law; sources of procedural law; sources of substantive law; relationship between sources of law; procedural sources of law; features of the sources of law