За межами покарання. У спогадах про Великдень… - Туляков, Вячеслав Олексійович; Туляков, В. О.; Tuliakov, Viacheslav O. (Lexinform, 2025)
Стаття розглядає символізм Великодня та його зв'язок з ніччю, аналізуючи філософські й релігійні аспекти. Також досліджуються правові обмеження, які застосовуються до осіб, звільнених з місць позбавлення волі, зокрема адміністративний нагляд, пенсійне забезпечення, сімейні та трудові правовідносини, житлові права, а також обмеження після зняття або погашення судимості, що викликає особливе занепокоєння. The article examines the symbolism of Easter and its connection with the night, analyzing philosophical and religious aspects. It also examines the legal restrictions that apply to persons released from prison, including administrative supervision, pensions, family and employment relations, housing rights, as well as restrictions after the removal or expungement of a criminal record, which is of particular concern.
Туляков В. О. За межами покарання. У спогадах про Великдень…Lexinform. Юридичні новини України. 2024. 6 с. URL: https://lexinform.com.ua/dumka-eksperta/za-mezhamy-pokarannya-u-spogadah-pro-velykden/ ; https://hdl.handle.net/11300/33652
Keywords: кримінальне право; судимість; ресоціалізація засуджених; правообмеження; постпенітенціарна стигматизація; права людини; Європейський суд з прав людини; criminal law; criminal record; resocialization of convicts; legal restrictions; post-penitentiary stigmatization; human rights; European Court of Human Rights