Ратифікація Конвенції Міжнародної організації праці № 102 як вектор вдосконалення системи соціального забезпечення України на шляху до євроінтеграції - Краснов, Єгор Володимирович; Краснов, Егор Владимировичr; Krasnov, Yegor V. (Видавничий дім «Гельветика», 2016)
У статті проаналізовано положення конвенції Міжнародної організації праці № 102 про мінімальні норми соціального забезпечення. Визначено їхні роль і вплив на формування національного законодавства у сфері соціального захисту. Проведено порівняльний аналіз чинних положень вітчизняного законодавства щодо різних видів соціального забезпечення та положень Конвенції Міжнародної організації праці № 102, а також зроблено висновки про їх відповідність міжнарод ним стандартам. Внесено пропозиції щодо подальших напрямів вдосконалення чинного національного соціально-забезпечувального законодавства.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; социальная защита; социальное обеспечение; социальная политика; Международная организация труда; social security; social policy; International Labour Organization; international labour standards; соціальний захист; соціальне забезпечення; соціальна політика; Міжнародна організація праці