Метакогнітивна активність та навчальна діяльність: мотиваційний аспект - Ватан, Ю.П. (Одеса, 2022)
У статті наведено результати вивчення взаємозв'язку між метакогнітивною активністю та навчальною діяльністю.Одним із факторів, пов'язаних з метакогнітивною активністю в процесі навчальної діяльності, як було встановлено, є тип мотивації.Сприятливою умовою для активізації метакогнітивних процесів є домінування ідентифікованих та інтегрованих мотивів, які належать до так званої автономної форми регуляції поведінки
Ватан Ю. П. Метакогнітивна активність та навчальна діяльність: мотиваційний аспект / Ю.П.Ватан // Особистість та суспільство в цифрову еру: психологічний вимір (до 25-річчя Національного університету "Одеська юридична академія" та 175-річчя Одеської школи права) : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 24 черв. 2022 р.) [Електронний ресурс] / Нац. ун-т «Одес. юрид. акад.», каф-ра психології. – Одеса: Національний університет «Одеська юридична академія», 2022. – С.42-46. – Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/18037
Keywords: метакогнітивна активність; зовнішня мотивація; внутрішня мотивація; мотиваційний аспект; навчальна діяльність