Кібербезпека (підготовка до ЄДКІ) : навчально-методичний посібник для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 125 «Кібербезпека та захист інформації» / F5 «Кібербезпека та захист інформації» - Аркуша, Лариса Ігорівна; Чернов, Олександр Віталійович; Дикий, Олег Вікторович; Пишненко, Ірина Юріївна (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
Методичні рекомендації призначені для здобувачів вищої освіти ступеня бакалавра, які навчаються спеціальністю 125 «Кібербезпека та захист інформації» / F5 «Кібербезпека та захист інформації» на факультеті кібербезпеки та інформаційних технологій Національного університету «Одеська юридична академія». Матеріали спрямовані на формування системних теоретичних знань і практичних умінь у сфері забезпечення інформаційної та кібербезпеки, необхідних для виявлення та протидії кіберзагрозам, а також для захисту інформаційних ресурсів і інформаційно-комунікаційних систем. Методичні рекомендації орієнтовані на розвиток у здобувачів здатності застосовувати сучасні технології кіберзахисту, аналізувати вразливості інформаційних систем і впроваджувати ефективні заходи захисту інформації. Посібник містить теоретичні матеріали, завдання до практичних занять і самостійної роботи, тестові завдання та питання для підсумкового контролю, що сприяють системному засвоєнню навчального матеріалу дисципліни «Кібербезпека (підготовка до ЄДКІ)» та формуванню професійних компетентностей майбутніх фахівців у сфері кібербезпеки.
Аркуша Л. І., Чернов О. В., Дикий О. В., Пишненко І. Ю. Кібербезпека (підготовка до ЄДКІ) : навч.-метод. посіб. для здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищої освіти за спец. 125 «Кібербезпека та захист інформації» / F5 «Кібербезпека та захист інформації» / Нац. ун-т «Одеська юрид. академія». Одеса : НУ«ОЮА», 2026. 88 с. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33676
Keywords: стандарти в галузі інформаційної та/або кібербезпеки; інформаційні технології в інформаційній та/або кібербезпеці; безпека інформаційно-комунікаційних систем; комплексні системи захисту інформації; управління інформаційною та/або кібербезпекою; криптографічний захист інформації; технічний захист інформації