Методологічні засади дослідження англіцизмів у сучасному іспанському туристичному дискурсі - Кульбіда, Д. П.; Кульбіда, Діана Петрівна; Kulbida, D. P. (Одеса, 2017)
У статті розглянуто основні підходи до трактування «дискурсу» у сучасному мовознавстві. Зазначено, що комунікативна ситуація невід’ємно зв’язана з вибором та використанням певних лексичних ресурсів. Особливу увагу звернено на питання вивчення особливостей вживання англіцизмів у сучасному туристичному дискурсі Іспанії. Окреслено головні методи дослідження англіцизмів на сторінках друкованих періодичних видань.

The article deals with the main approaches to the definition of "discourse " in modern linguistics. It is noted that the communicative situation is inherently associated with the selection and use of certain words and word-combinations. Particular attention is paid to the questions of anglicism study and use in the modern tourism discourse of Spain. The main research methods of anglicisms in travel magazines are given.
Кульбіда Д. П. Методологічні засади дослідження англіцизмів у сучасному іспанському туристичному дискурсі / Д. П. Кульбіда // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Вип. 9. – Т.2. – С. 20-24.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; англіцизм; туристичний дискурс; туристична періодика; методи дослідження; anglicism; tourism discourse; travel magazines; research methods