До проблеми підвищення ефективності юридичної освіти в Україні - Подцерковний, Олег Петрович; Подцерковный, Олег Петрович; Podtserkovnyi, Oleh P.; Васильєв, Анатолій Семенович; Васильев, Анатолий Семенович; Vasyliev, Anatolii S. (My University, 2012)
У статті розглядаються проблеми співвідношення загальнотеоретичної та спеціально-практичної підготовки фахівців із вищою юридичною освітою. Подається критичний аналіз необґрунтованої спеціалізації навчального процесу в різних навчальних закладах, яка орієнтується на консервацію вузькогалузевих теорій і концепцій. Вносяться пропозиції з удосконалення організації юридичної освіти вУкраїні на основі запровадження науково обґрунтованих стандартів і навчальних програм підготовки висококваліфікованих спеціалістів-юристів широкого профілю.

В статье рассматриваются проблемы соотношения общетеоретического и специально-практического аспектов подготовки специалистов с высшим юридическим образованием. Осуществляется критический анализ необоснованной специализации учебного процесса в различных учебных заведениях, сориентированного на консервацию узкоотраслевых научных теорий и концепций. Вносятся предложения по совершенствованию организации юридического образования в Украине на основе внедрения научно обоснованных стандартов и учебных программ подготовки высококвалифицированных специалистов-юристов широкого профиля.

The problems of correlation between the general-theoretical and special practical aspects of training for specialists, having the higher legal education, are discussed in an article. There is a critical analysis of an ungrounded specialization of the educational process in various educational institutions, oriented towards preservation of the particular sectoral scientific theories and concepts. There are suggestions about improvement of the legal education organization in Ukraine on the basis of introduction of the science-based standards and syllabi for training of the highly skilled specialists, the multiskilled lawyers.
Васильєв А. С. До проблеми підвищення ефективності юридичної освіти в Україні / А .С. Васильєв, О. П. Подцерковний // Публічне право. – 2012. - № 4 (8). – С. 255-260.
Keywords: вища юридична освіта; проблеми вдосконалення підготовки юристів; аналіз діючих навчальних програм; модифікація навчальних планів; высшее юридическое образование; проблемы совершенствования подготовки юристов; анализ действующих учебных программ; модификация учебных планов; the higher legal education; problems of improvement of the lawyers’ training; an analysis of the current syllabi; modification of the syllabi