Теорія метафори, герменевтика та проблеми методології правової наук - Бирюков, Р. М.; Бірюков, Р. М.; Biryukov, R. M. (Одеса : Юрид. л-ра, 2009)
Теорія метафори та герменевтики займають значне місце у структурі методології правових досліджень, що пов'язані з її модернізацією та оновленням. Це пояснюється перш за все тим, що метафора та герменевтика виходить з соціокультурних чинників у генезисі права. Саме завдяки теорії метафори та герменевтичної парадигми адекватно може бути розглянуте питання про те, що таке праворозуміння.
Бірюков Р. М. Теорія метафори, герменевтика та проблеми методології правової наук / Р. М. Бірюков // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Ю. М. Оборотов (заст. голов. ред.), Ю .П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2009. – Вип. 50. - С. 54-60.
Keywords: метафора; герменевтика; проблеми методології правової науки; праворозуміння; юридична герменевтика; правозастосування; герменевтичне коло; проблемы методологии правовой науки; правопонимание; правовая герменевтика; правоприменение; герменевтический круг; metaphor; hermeneutics; problems of legal science methodology; understanding of law; legal hermeneutics; application of law; hermeneutic circle