Актуальні питання оптимізації слідчої діяльності в умовах воєнного стану - Самойленко, Олена Анатоліївна; Самойленко, Олена А.; Samoilenko, Olena A. (Одеса : Фенікс, 2026)
Сьогодні умови воєнного стану суттєво зміни середовище здійснення правоохоронної діяльності та зумовлені оновленими вимогами до реагування на правопорушення та в подальшому на організацію досудового розслідування. Станом на березень 2026 року, в Україні офіційно зареєстровано понад 213 200 епізодів воєнних злочинів, тоді як у жовтні 2025 року ця цифра складала близько 190 000. Така динаміка зростання кількості злочинів, пов’язаних із воєнними подіями, підвищений рівень небезпеки для працівників правоохоронних органів, а також необхідність швидкого реагування на надзвичайні події обумовлюють потребу в оптимізації криміналістичної тактики слідчої діяльності.
Самойленко О. А. Актуальні питання оптимізації слідчої діяльності в умовах воєнного стану. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 21-24. URL: https://doi.org/10.32837/11300.32942
Keywords: тактика; реагування; координація; взаємодія; оптимізація; слідча (розшукова) дія; огляд місця події; tactics; response; coordination; interaction; optimization; investigative actions; crime scene examination