Значення соціальних зв'язків між злочинцем і потерпілим для кваліфікації я злочинів - Брижак, А. В.; Bryzhak, A. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
В даній роботі розглянуто соціальні зв'язки між злочинцем та потерпілим як чинник розвитку злочинної ситуації і скоєння злочину як такого. Зазначається і обґрунтовується важливістьсоціальних взаємовідносин між вказаними суб'єктами. Розглядаються конкретні ситуації, що відображають види соціальних зв'язків при скоєнні злочинів, і сконцентровується увага навколо питань щодо кваліфікації таких діянь. Здійснено аналіз окремих кримінально-правових норм і висунуто пропозицій щодо вдосконалення кримінального законодавства України.
Брижак А. В. Значення соціальних зв'язків між злочинцем і потерпілим для кваліфікації я злочинів / А. В. Брижак // Актуальні проблеми держави і права : збірник наук. праць. Вип. 64 / НУ «ОЮА» , редкол. С. В. Ківалов (голов. ред.) та ін., відп. за вип. В. М. Дрьомін. – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – С. 574-581.
Keywords: кваліфікація злочинів; соціальний зв'язок; злочинець; потерпілий; квалификация преступлений; социальная связь; преступник; потерпевший; qualification of crimes; social connection; criminal; victim