Питання вищої освіти у діяльності структур Ліги Націй - Громовенко, К. В.; Громовенко, К. В.; Hromovenko, K. V. (Одеса : Гельветика, 2019)
У статті ретельно висвітлено розвиток міжнародного забезпечення регламентації відносин у сфері вищої освіти в період діяльності Ліги Націй. Особливу увагу приділено питанням функціонування Міжнародного комітету інтелектуального співробітництва, його статусу, порядку та результатів роботи, взаємодії з державами та структурними підрозділами Ліги Націй.

Вопросы высшего образования в деятельности структур Лиги Наций. В статье детально освещено развитие международного обеспечения регламентации отношений в сфере высшего образования в период деятельности Лиги Наций. Особое внимание уделено вопросам функционирования Международного комитета интеллектуального сотрудничества, его статуса, порядка и результатов работы, взаимодействия комитета с государствами и структурными подразделениями Лиги Наций.

Issues of the higher education in the League of Nations` activities. Article reflects in detail the development of the international providing of the regulating the relations in area of the high education during the League of Nations` activities in XX century. Special attention was devoted to the issues of functioning the International Committee of the Intellectual Cooperation, its statute, order of work and its results, of the Committee`s cooperation with the states and relevant structures of the League of Nations.
Громовенко К. В. Питання вищої освіти у діяльності структур Ліги Націй / К. В. Громовенко // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. Вип. 82 / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) та ін. – Одеса : Гельветика, 2019. – С. 59-64.
Keywords: вища освіта; Ліга Націй; Міжнародний комітет інтелектуального співробітництва; міжнародний університет; міжуніверситетська співпраця; высшее образование; Лига Наций; Международный комитет интеллектуального сотрудничества; международный университет; межуниверситетское сотрудничество; higher education; International Committee of the Intellectual Cooperation international university; inter-university cooperation; League of Nations