Теорія автоматичного керування, штучний інтелект і автоматизація процесу прийняття рішення : Навчальний посібник - Мірошник, Марина Анатоліївна; Мірошник, М. А.; Miroshnyk, Maryna A.; Лістровий, С. В.; Клименко, Л. А. (Харків : УкрДУЗТ, 2019)
Викладено теоретичні основи автоматизації процесу прийняття рішення на базі паралельних обчислювальних систем. Велика увага приділяється теорії автоматичного управління у складних системах, питанню побудови циклічних паралельних обчислювальних систем для управління складними системами в реальному масштабі часу, процесу прийняття рішень та використанню штучного інтелекту. Розглянуто архітектури паралельних обчислювальних систем та формальні моделі, які виникають у процесі управління залізничним транспортом. Навчальний посібник призначено для студентів денної та заочної форм навчання для освітніх програм 1-го та 2-го рівнів, що навчаються за спеціальністю 123 «Комп'ютерна інженерія», 126 «Інформаційні системи і технології», 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», 273 «Залізничний транспорт», а також для інших спеціальностей відповідних напрямків. Навчальний посібник містить спеціальний та додатковий матеріал з дисциплін «Теорія автоматичного керування», «Теорія автоматичного керування та штучний інтелект», «Комп'ютерні мережі, Internet та хмарні сервіси», «Паралельні та розподілені обчислення та Cloud технології», «Математичні методи та моделі в нових інформаційних технологіях», «Апаратне і програмне забезпечення комп'ютерних систем загального і спеціального призначення» та може застосовуватися при виконанні курсових і розрахунково-графічних робіт. Навчальний посібник призначений для студентів закладів вищої освіти і фахівців у галузі комп'ютерних систем та програмування.
Лістровий С. В. Теорія автоматичного керування, штучний інтелект і автоматизація процесу прийняття рішення : Навч. посібник / С. В. Лістровий, М. А. Мірошник, Л. А. Клименко. – Харків : УкрДУЗТ, 2019. – 120 с., рис. 24, табл. 1.
Keywords: Автоматизація процесу прийняття рішення; побудова систем штучного інтелекту; використання штучного інтелекту у складних системах управління; Вимоги до обчислювальних систем щодо прийняття рішення; Логічна послідовність процесу вироблення рішення; Формальні моделі задач прийняття рішення та використання систем штучного інтелекту; Research Subject Categories::TECHNOLOGY