Моніторингова місія ООН в Україні: політико-правовий аспект - Купцова, І. І.; Купцова, И. И.; Kupcova, I. I. (Одеса : Фенікс, 2014)
Автор зазначає, що ефективність проведеного моніторингу дотримання прав людини залежить від ступеню відкритості політикоадміністративних практик, прозорості судової та правозахисної систем та готовності національних урядів використовувати результати моніторингів з ціллю оптимізації державної політики в сфері дотримання прав людини.
Купцова І. І. Моніторингова місія ООН в Україні: політико-правовий аспект / І. І. Купцова // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 1780-181.
Keywords: моніторингова місія ООН в Україні; охорона прав людини в Україні; моніторинг дотримання прав людини; мониторинговая миссия ООН в Украине; охрана прав человека в Украине; мониторинг соблюдения прав человека; Monitoring of the UN Mission in Ukraine; protection of human rights in Ukraine; human rights monitoring