Роль міжнародно-правових стандартів при здійсненні адвокатської діяльності - Шестакова, А. Є. (Одеса: Фенікс, 2022)
В статті розглянуто європейське та міжнародне законодавство, що регулює адвокатську діяльність. Проаналізовано роль міжнародно-правових стандартів при здійсненні адвокатської діяльності. Зроблено виновок, що міжнародно-правові стандарти адвокатської діяльності являються загальновизнаними світовою спільнотою засадами, на основі яких відбувається організація та діяльність інституту адвокатури.
Шестакова А. Є. Роль міжнародно-правових стандартів при здійсненні адвокатської діяльності / А. Є. Шестакова // Адвокатура: минуле, сучасність та майбутнє : матеріали XІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 11 листопада 2022 р.) / редкол.:Н. М. Бакаянова (гол.) ; НУ «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2022. – С. 222-224.
Keywords: міжнародні стандарти адвокатської діяльності; професійне представництво; адвокатська діяльність; Конституція України; Загальний кодекс правил для адвокатів Європейського Співтовариства; ООН; ЄС