Перспективи застосування герменевтичного підходу для дослідження української політичної думки першої половини ХХ століття - Вдовичин, Ігор Ярославович; Вдовичин, Игорь Ярославович; Vdovychyn, Ihor Ya. (Одеса, 2016)
Проаналізовано концептуальні підходи герменевтичного методу для дослідження української політичної думки першої половини ХХ століття. Визначено роль впли- ву, відповідно до герменевтичного підходу, взаємозв’язку духовно-культурної традиції, інституційних і процесуальних інструментів на формування політичної системи. Розкрито значення історичної складової людського буття для формування незалежної держави.

Проанализированы концептуальные подходы герменевтического метода для исследования украинской политической мысли первой половины ХХ века. Определена роль влияния, согласно герменевтического подхода, взаимосвязи духовно-культурной традиции, институциональных и процессуальных инструментов для формирования политической системы. Раскрыто значение исторической составляющей человеческого бытия для формирования независимого государства.

Analyzed the conceptual approaches hermeneutical method for the study of Ukrainian political thought of the first half of the twentieth century. The role of influence, according to the hermeneutic approach, relationship spiritual and cultural traditions, institutional and procedural tools in the formation of the political system. Reveals important historical component of the human being to form an independent state.
Вдовичин І. Я. Перспективи застосування герменевтичного підходу для дослідження української політичної думки першої половини ХХ століття / І. Я. Вдовичин // S.P.A.C.E. Society, Politics, Administration in Central Europe : електронний науково-практичний журнал / редкол.: Д. В. Яковлев (голов. ред.), К. М. Вітман (заст. голов. ред.), Д. Ю. Дворніченко (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА». – Одеса, 2016. – Вип. 1. – С. 12-16.
Keywords: герменевтика; українська політична думка; держава; свобода; особа; герменевтика; украинская политическая мысль; государство; свобода; человек; hermeneutics; Ukrainian political thought; government; freedom; person