Історія розвитку теорії favor defensionis - Малахова, Ольга Валентинівна; Малахова, Ольга Валентиновна; Malakhova, Olga V. (My University, 2014)
В статті досліджується історія теорії favor defensionis. Автор вказує, досягнути процесуальної рівності сторін у кримінальному провадженні можливо лише за допомогою функціонування favor defensionis. Проаналізовано доктринальні підходи щодо визначення поняття та змісту favor defensioni.

В статье исследуется история теории favor defensionis. Автор указывает, достичь процессуального равенства сторон в уголовном производстве возможно лишь посредством функционирования favor defensionis. Проанализированы доктринальные подходы к определению понятия и содержания favor defensionis

The article is devoted of history of the theory favor defensionis. The author points that achievement of the equality between the parties of criminal proceedings is possible only through the functioning of favor defensionis. Doctrinal approaches of the definition and content of favor defensionis are analyzed.
Малахова О. В. Історія розвитку теорії favor defensionis / О. В. Малахова // Прикарпатський юридичний вісник. – 2014. – № 3 (6). – С. 282-293.
Keywords: змагальність; процесуальна рівність; сприяння захисту; Європейський суд з прав людини; кримінальне провадження; состязательность; процессуальное равенство; содействие защите; Европейский суд по правам человека; уголовное производство; adversarial; procedural equality; favor defensionis; European Court of Human Rights; the criminal proceeding