Конфлікт ідентичностей як загроза безпеці сучасних держав - Ростецька, Світлана Іванівна; Ростецька, С. І.; Ростецкая, Светлана Ивановна; Rostetska, Svitlana I. (Одеса: Фенікс, 2018)
У статті проаналізовано сучасні наукові підходи у дослідженні конфліктів ідентичностей. Розкрито основні причини та чинники конфліктів ідентичностей. Аргументовано вплив конфліктів ідентичностей на безпеку сучасних національних держав.

В статье проанализированы современные научные подходы в исследовании конфликтов идентичностей. Раскрыты основные причины и факторы конфликтов идентичностей. Аргументированно влияние конфликтов идентичностей на безопасность современных национальных государств.

The article analyses modern scientific approaches in the study of conflicts of identities. The main causes and factors of conflict of identities are revealed. The influence of conflict of identities on the security of modern national states is argued.
Ростецька С. І. Конфлікт ідентичностей як загроза безпеці сучасних держав / С. І. Ростецька // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2018. – Вип. 61. – С. 128-137.
Keywords: конфлікт; безпека; ідентичність; національна ідентичність; регіональна ідентичність; етнічна ідентичність; конфликт; безопасность; идентичность; национальная идентичность; региональная идентичность; этничная идентичность; conflict; security; identity; national identity; regional identity; ethnic identity; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE::Other law::International law