Правоохоронна діяльність як об’єкт кримінально-правового захисту - Шапірко, Петро Михайлович; Шапирко, Петр Михайлович; Shapirko, Petro M. (My University, 2009)
У статті проаналізована правозастосовна діяльність як самостійний об'єкт кримінально-правової охорони. Сформульовано пропозиції щодо систематизації структури Особливої частини Кримінального кодексу України з урахуванням необхідності перерозподілу складів злочинів, які зазіхають на авторитет органів влади і правосуддя.

В статье проанализирована правоприменительная деятельность как самостоятельный объект уголовно-правовой охраны. Сформулированы предложения по систематизации структуры Особенной части Уголовного кодекса Украины с учетом необходимости перераспределения составов преступлений, посягающих на авторитет органов власти и правосудие.

Enforcement activity as an independent object of criminal law defence is analysed in the article. Suggestions on structure systematization of The Special part of the Criminal code of Ukraine bearing in mind the necessity of redistribution of constitution of a crime, infringing authority of public agency and justice are formulated.
Шапірко П. М. Правоохоронна діяльність як об’єкт кримінально-правового захисту / П. М. Шапірко // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Фенікс, 2009. – Вип. 38. – С. 25-30.
Keywords: кримінально-правовий захист; правоохоронна діяльність; кримінальна відповідальність; кримінально-правовий захист; правоохоронна діяльність; кримінальна відповідальність; criminal legal protection; law enforcement; criminal liability