Недійсність правочинів як спосіб захисту цивільних прав: деякі проблемні питання - Давидова, Ірина Віталіївна (Одеса, 2018)
Стаття присвячена дослідженню категорії недійсності правочину, розгляду деяких проблем, які виникають в теорії при визнанні правочину недійсним як способу захисту цивільних прав та інтересів. Проаналізована значна кількість літературних джерел в хронології, які дають можливість зробити висновок про те, що визнання правочину недійсним є одним з найважливіших приватноправових способів захисту цивільних прав; інститут недійсності правочинів розглядається як структурний елемент охоронної системи і в цілому має своєю метою припинення поведінки, що відхиляється від правових норм.
Давидова І. В. Недійсність правочинів як спосіб захисту цивільних прав: деякі проблемні питання / І. В. Давидова // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Є. О. Харитонов (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Одеса, 2017. – Вип. 28. – С. 45-49.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; цивільні правовідносини; правочин; моральні засади суспільства; недійсність; захист цивільних прав; civil legal relations; legitimacy; moral principles of society; invalidity of treaties; civil rights protection