Роль експертизи у доказуванні домашнього насильства: національна практика - Степаненко, Оксана; Stepanenko, Oksana (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
У тезах розкрито значення судової експертизи у доказуванні домашнього насильства. Підкреслено доцільність призначення судово-психологічної експертизи у кримінальних провадженнях, що охоплюють поєднання різних форм домашнього насильства, з метою повного та об’єктивного встановлення впливу протиправної поведінки на потерпілу особу. The abstract examines the significance of forensic examination in proving acts of domestic violence. Emphasis is placed on the appropriateness of appointing a forensic psychological examination in criminal proceedings involving combined forms of domestic violence, in order to fully and objectively determine the impact of unlawful conduct on the victim.
The role of forensic examination in proving domestic violence: national practice
Степаненко О. Роль експертизи у доказуванні домашнього насильства: національна практика / О. Степаненко // Експертне забезпечення розслідування організованої злочинності: міжнародний досвід та національна практика : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. м. Одеса, 27 листоп. 2025 р.=Expert Support in the Investigation of Organized Crime: International Experience and National Practice : Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Odesa, 27 November 2025) / [орг. комітет: С. Ківалов, М. Аракелян, О. Катарага, Д. Кішко, Д. Колодін, А. Колодіна, Л. Аркуша та ін.]; Нац. ун-т Одеськ. юрид. акад. кафедра криміналістики, суд. експертиз та поліграф.; Нац. центр суд. експерт. при Міністер. юстиц. Респуб. Молдова; Одеськ. Наук.-дослідн. ін-т суд. експер. Міністер. юстиції України. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. - С. 417-420. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31176
Keywords: criminal offence; domestic violence; evidence; forensic examination; forensic psychological examination; кримінальне правопорушення; домашнє насильство; доказування; експертиза; судово-психологічна експертиза