Реалізація принципів кримінального права щодо кримінальних та адміністративних санкцій - Тімофєєва, Л. Ю.; Тімофєєва, Лілія Юріївна; Timofieieva, Liliia Yu. (Харків : Право, 2024)
Є певна різниця між розумінням кримінального правопорушення в національному законодавстві і практиці ЄСПЛ. Так, останній тлумачить поняття «кримінальне правопорушення» ширше, у тому числі залежно від наслідків засудження для особи, а не тільки передбачення конкретного правопорушення як кримінального згідно з національним законодавством. Відповідно до практики ЄСПЛ на адміністративні правопорушення, які мають кримінально-правову суть, мають поширюватись принципи кримінального права, а також гарантії захисту, передбачені в КПК України.
Тімофєєва Л. Ю. Реалізація принципів кримінального права щодо кримінальних та адміністративних санкцій. Кримінально-правова охорона безпеки людини, нації, світу: фундаментальність, трансдисциплінарність і ноонауковість убезпечення : матеріали VIII міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 трав. 2024 р.) / [редкол.: л. м. демидова (голов. ред.), ю. а. пономаренко, с. о. Харитонов та ін.] ; Нац. юрид. ун-т ім. Ярослава мудрого, Каф. кримін. права, Каф. кримін.-прав. політики ; гром. орг. «всеукр. асоц. кримін. права», відокремл. підрозділ в Харківс. обл. - Харків : Право, 2024. - C. 149-151.
Keywords: кримінальне право; кримінальне правопорущення; адміністративне правопорушення; санкції; принципи кримінального права; Criminal Law; criminal offence; administrative offence; sanctions; principles of criminal law