Методологічні засади лінгвістичного аналізу німецької фахової мови екології - Боднар, О. М.; Боднар, Олеся Михайлівна; Боднар, Олеся; Bodnar, O. M. (Одеса, 2017)
Результатом цієї наукової розвідки є визначення методологічного інструментарію, залученого для виявлення лінгвістичних особливостей німецької фахової мови екології. Було встановлено, що загальнонауковим методологічним підґрунтям дослідження є антропоцентризм, діахронічний і синхронічний аналізи, системність, структуралізм, функціоналізм, принцип ономасіологічного та семасіологічного підходів. Розроблено комплексну методику дослідження з використанням загальнонаукових методів і власне лінгвістичних.

The results of scientific research under consideration have allowed to determine the methodological tools used to identify linguistic features the German professional language on ecology. Anthropocentrism, diachronic and synchronic analyses, systematic character, structuralism, functionalism, principles of onomasiological and semasiological approaches have been found to be the general methodological basis of research. The complex methods of research have been worked out involving scientific methods and own linguistic.
Боднар О. М. Методологічні засади лінгвістичного аналізу німецької фахової мови екології / О. М. Боднар // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Вип. 9. – Т.1. – С. 23-29.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; фахова мова; метод; системність; структурність; функціоналізм; professional language; method; system; structure; functionalism