Розпоряджання правами інтелектуальної власності на технології: цивільно-правовий аспект - Дмитришин, Володимир Степанович; Дмитришин, В. С.; Dmytryshyn, Volodymyr S. (Херсон : Видавничий дім «Гельветика», 2019)
У статті досліджено процес договірного, цивільно-правового розпоряджання правами на комплексний результат науково-технічної діяльності під узагальненою назвою «технологія», розглянуто співвідношення правової природи договору трансферу технологій і договорів про передання й ліцензування об’єктів інтелектуальної власності, їх особливості та істотні умови. Установлено, що договір про розпоряджання правами на технологію є комплексним цивільно-правовим договором про передання (надання прав на використання) об’єктів інтелектуальної власності, який містить у собі специфічні умови, що зазвичай включаються до більшості інших договорів про розпоряджання правами інтелектуальної власності.
Дмитришин В. С. Розпоряджання правами інтелектуальної власності на технології: цивільно-правовий аспект / В. С. Дмитришин // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Є. О. Харитонов (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Херсон : Видавничий дім «Гельветика», 2019. – Вип. 35. – С. 48-54.
Keywords: розпоряджання правами інтелектуальної власності; трансфер технологій; договір про трансфер технологій; ліцензійний договір; договір про передання прав на об’єкти інтелектуальної власності; intellectual property rights management; technology transfer; technology transfer agreement; license agreement; intellectual property rights transfer agreement; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; Research Subject Categories::TECHNOLOGY