Прийняття Конституції шляхом всеукраїнського референдуму як гарантія стабільності конституційного ладу в Україні - Кулі-Іванченко, Ксенія Костянтинівна; Кулі-Іванченко, К. К.; Kuli-Ivanchenko, Kseniia K. (Одеса : Фенікс, 2026)
Наявність реального конституційного ладу, його стабільність та гарантованість напряму залежить від конституції, яка не тільки повинна формально закріплювати його засади, а й гарантувати їх виконання. Конституційний лад не може існувати без конституції. В свою чергу, конституція, як Основний Закон держави, повинна прийматися народом, як джерелом установчої влади, шляхом всеукраїнського референдуму в порядку, передбаченому самою конституцією.
Кулі-Іванченко К. К. Прийняття Конституції шляхом всеукраїнського референдуму як гарантія стабільності конституційного ладу в Україні. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квітня 2026 р.). Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 155-158. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33070
Keywords: конституція; конституційний лад; всеукраїнський референдум; стабільність; Конституційний Суд України; constitution; constitutional order; All-Ukrainian referendum; stability; Constitutional Court of Ukraine