Рішення Європейського Суду з прав людини у системі джерел трудового права України - Волохов, О. С.; Volokhov, O. S. (Одеса : Фенікс, 2012)
Стаття присвячена розгляду правової природи рішень Європейського Суду з прав людини. Обґрунтовується думка, що рішення Європейського Суду з прав людини та практика, яка в них закріплюється, є актами тлумачення і не входить до системи джерел трудового права України.

В статье рассматривается правовая природа решений Европейского Суда по правам человека. Обосновывается идея, согласно которой судебные решения Европейского Суда по правам человека и практика, которая в них закреплена, являются актами толкования и не входят в систему источников трудового права Украины.

The article is devoted to the analysis of the legal nature of the European Court of Human Rights judgemets. It is grounded that the judgemets and cases of the European Court of Human Rights are the interpretation acts, which doesn’t part to the system of Ukrainian labour law sources.
Волохов О. С. Рішення Європейського Суду з прав людини у системі джерел трудового права України / О. С. Волохов // Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини : зб. наук. cт. Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 15 вересня 2012 р.) / за ред. С. В. Ківалова ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 462-469.
Keywords: рішення Європейського Суду з прав людини; джерела трудового права; міжнародний договір; принцип субсидіарності; решения Европейского Суда по правам человека; источники трудового права; международный договор; принцип субсидиарности; the judgemets of the European Court of Human Rights; the sources labour law; international treaty; principle of subsidiarity